Nöje

bild-10Oldman leder Bowie hyllning! Av Kim Ahl

David Bowie skulle ha fyllt 70 år den åttonde januari nästa år. Därför kommer denna legendariska och karismatiska artist bli hyllad den tionde januari med en konsert, skriver Music News. Den som kommer leda denna hyllnings konsertkväll är en av Bowies närmaste vänner, Gary Oldman. Det är många musiker som har spelat ihop med Bowie genom alla Bowies år i karriären, som till exempel Mike Garson, Holly Palmer, Gerry Leonard med flera som har blivit inbjudna till att spela. Fler gästartister kommer avslöjas längre fram. Oldman höll ett väldigt uppmärksammat minnestal i Bowies ära vid årets Brit Awards. – De närmaste David har förlorat en kär vän och världen har förlorat en otroligt begåva man och konstnär, sade han under galan. Kvällen fylld av hyllning till Bowie kommer att äga rum på O2 Brixton Academy och alla intäkter kommer gå till välgörenhetsorganisationen Children & The arts.

Aerosmithbild-11
Aerosmith kommer till Sverige! Av Niklas Borg
Detta kommer bli sista gången Aerosmith beger sig ut på vägarna! Nu är det bestämt att när nu Aerosmith kommer gör ett stopp i Sverige när de beger sig ut på vägarna med sin världsturné nästa år. De ska spela på Sweden Rock i Sölvesborg. Detta skriver de på sin hemsida. Under året som har gått så sa sångaren Steven Tyler att turnén som heter ”Aero-verderci baby”, är bandet sista turné någonsin. Men å andra sidan sa han samtidigt att dessa turnéer kan pågå ”för evigt”. Så det återstår och se om detta blir Aerosmiths sista turné. Aerosmith släppte sin allra första skiva 1973. Den senaste, ”Music from another dimension” kom 2012.
Är du sugen på att se dem spela så äger Sweden Rock rum den 7 – 10 juni 2017. Kan du inte se dem då så spelar Aerosmith även i Köpenhamn den 5 juni 2017. Så passa på. Det kanske är sista chansen som du kan se dem!

bild-12 Robbie Williams
Störst på hemmaplan – Robbie Williams! Av Jimmy Stenholm

Det har visat sig att efter sitt sista album som Robbie Williams släppte har blivit den mest framgångsrika brittiska soloartisten genom tiderna på de brittiska topplistorna. Robbie släppte nyligen en ny skiva, ”The Heavy Entertainment Show”. Den ligger just nu etta på albumlistan, och är den forne Take That-stjärnans tolfte skiva som funnits på första platsen. Vilket gör att han klår landsmannen David Bowie men ligger lika med amerikanskan Madonna, som också har tolv album på listans första plats. Den enda som överträffa Robbie Williams i detta sammanhang är en annan amerikan, Elvis Presley. Elvis hade 13 album som toppade listan, skriver BBC. För er som gillar Robbie Williams så kommer han att spela på Tele2 Arenan i Stockholm nästa år.