Börja med innebandy

Att börja med innebandy kan du göra oavsett vilken ålder du befinner dig i. Helt klart är att den verksamhet som idag finns riktar sig till yngre och ungdomar. Det kanske finns någon innebandyförening där du bor med någon verksamhet för alla åldrar. Då det är en lagsport så krävs det att det finns några som man kan spela med. Samla ihop kompisgänget och spela för skoj skull eller med i någon förenings verksamhet.

Man kan samla ihop ett gäng och spela mest för skoj och för träningen skull. Kolla upp om något sportlokal är ledig och boka upp ett antal tider under en säsong. Det allra viktigaste är innebandyklubban men även skor och annan utrustning som du hittar hos Sportamore kan vara av intresse. Om det ska spelas för någon klubb så finns det oftast matchdräkter som används på matcherna. Ska ni som kompisgäng spela i något korplag så gäller det att ni tar fram något matchställ som passar er.

Det finns ett antal regler som kan vara bra att ha koll på när man spelar innebandy. Du får under inga omständigheter röra motståndares klubba, inte med någon kroppsdel eller din egna innebandyklubba. Det är inte tillåtet att ta bollen med handen eller att nicka den vidare till någon. Att hoppa upp för att aktivt stanna bollen är inte hellre tillåtet. Du kan kolla upp Svenska Innebandyförbundet och deras regelhandbok för kompletta regler om vad du får och inte för göra under en innebandymatch.