Trav en spännande sport

För många så är trav den sport som ger mest adrenalin då det är både kombinerat med möjligheten att vinna pengar som att kusk tillsammans med sin häst utför ett mästerlopp. Tar är en spännande sport i många avseenden och det finns alltid möjlighet att se tävlingar då det varje helg runt om i vårt avlånga land tävlas.

Det finns ett tiotal stora tävlingar inom trav som den påläste kanske redan vet. Olympiatravet är ett av dessa som startade 1979 och blev en stor publiksuccé redan från start. Samarbetet mellan travsporten, AB Trav och Galopp (ATG) tillsammans med Svenska olympiska kommittén plus många andra drar in enorma summor till Idrottssverige och olympisk idrott. Varje år så körs tävlingen på Åbytravet i Mölndal. Bor du i närheten så kanske det är läge att besöka Åbytravet nästa gång.

Olympiatravet är bara en i raden av stora tävlingar som körs i Sverige och som är populärt att besöka. Många följer trav via TV och Internet idag för att få uppleva spänningen av att spela och förhoppningsvis hitta rätt vinnare. Att få bra travtips från kunniga personer kan hjälpa till att hitta en vinnare. Det är alltid en fördel att vara påläst om de hästar och kuskar man tänker spela på. Hur ser dagsformen ut och hur har de senaste loppen gått. Det är en del att tänka när man ska spela på hästar.