Hitta din träningsform

Alla har vi olika förutsättningar då det kommer till att träna. Vissa har det lättare än vad andra har. De som enkelt kan ta sig an något och genomföra är bara att gratulera. Andra behöver mer hjälp för att komma igång och det är först efter man tränat ett tag man inser att det ger resultat.

Cykel som träningsform

Något som är relativt enkelt och skonsamt för kroppen är cykel. Vad du kan börja med är en elcykel, då får du hjälp när det går som tyngst. Den som säger att elcykel inte ger motion har förmodligen aldrig cyklat med elcykel. Du måste trampa för att motorn ska ge dig kraft och i uppförsbackar så kan du få upp ett bra flås då inte det är de starkaste motorerna som sitter i dessa cyklar. Du kan också med fördel stänga av motorn och få än mer motion.

Simning också en skonsam träning

Simning är också en skonsam träningsform. Det är även om den är skonsam en effektiv träningsform. Mycket beror på hur mycket som du tar i då du simmar. Du är dock i behov av en simhall för att genomföra din träning. Sommartid kan du med fördel ta dina simturer i en sjö i närheten. Kanske inte vädret alltid är på din sida men soliga och varma dagar så kan det vara skönt att få slänga sig i en svalkande sjö och simma.

Löpning är något alla kan prova på

Löpning är kanske den vanligaste träningsformen i landet, och säkert många andra länder. Allt du behöver är ett par bra och bekväma skor att springa i och lite enkla träningskläder. Välj gärna kläder som sitter tight mot kroppen för att undvika irritation av huden för att materialet rör sig fram och tillbaka som du springer. Som nybörjare är det bra att börja med raska promenader och sakta men säkert trappa upp så kroppen vänjer sig vid belastningen. Kör du på för hårt redan från början ökar du risken för skador.